Denne bloggen er flyttet

mandag 1. juni 2009

Artikkel: "Kan psykose og schizofreni være noe annet enn hva mange tror?"

Jeg fant denne artikkelen i dag og tenkte at jeg skulle dele den med dere ettersom jeg syntes den var veldig interesasnt og fin. Dessuten ser den på schizofreni, psykose og bipolaritet i et lys vi ikke er så vant til :)
Gamle fortellinger sier at mennesker med schizofreni, "bipolar lidelse" og de som kom i psykotiske tilstander ikke ble sett på som syke. Dette var tilstander som var et godt utgangspunkt for personlig utvikling og en heldig mulighet for å komme til en utvidet bevissthet. De som ble psykotiske ble tatt inn i lære hos de vise i stammen. De fleste av de vise hadde opplevd psykoser selv og hadde derfor et godt fundament for å hjelpe de psykotiske elevene til å balansere seg i den utvidede tilstanden. Når de schizofrene, bipolare og psykotiske kom igjennom sine utfordrende smerter og kaos ble de resurspersonene i stammen. Det kunne være høvding, oppfinner, rådgiver, sjaman, vismann, healer, medisinkvinne, forteller, klarsynt osv.

Denne visdommen er på vei tilbake til det moderne samfunnet. Det vil bli slik at de som har håndtert sine psykotiske utfordringer, senere kan hjelpe og veilede de som rammes av dette. Da vil disse kunne leve uten medisiner og på få lov til å være resurspersonene i samfunnet i stedet for hva skolemedisinen i høy grad har bidratt til. Ja, se hva lang medisinering gjør med våre resurs personer i dag. Det er nå virkelig på tide at disse utfordringene blir forstått som hva dette virkelig er.

Når man overbevises om at en psykose er en sykdom og i verste fall en kronisk tilstand vil det bli nettopp det. Når en forstår en psykose som en ”helbredende prosess” og en ”utviklings mulighet” vil det utvikle seg til dette. Forenklet forklart blir en psykose det vi tror den er. Det er viktig å vite at mennesket er kropp, sinn og sjel.

Les resten her: Jeg Er

1 kommentar:

Ce sa...

Interessant :)